Makbulkah Doa™(Shortfilm)

[postlink]http://videotarbawi.blogspot.com/2011/06/makbulkah-doashortfilm.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=_TfrG-buqpMendofvid
[starttext]
Sinopsis :
Mengisahkan tentang kehidupan umat manusia di dunia ini. Setiap manusia di dunia ini, akan diuji dengan pelbagai ujian dan dugaan oleh-Nya dalam kehidupan kita seharian. Setiap kali ditimpa masalah atau diuji dengan dugaan, samada berat atau ringan, pelbagai ragam yang akan kita temui. Ada yang sabar, tabah dan redha. Ada juga yang mengeluh dan merunggut. Pada yang sabar, mereka akan menerima ujian tersebut dengan redha dan tabah disamping memohon pada Yang Maha Esa untuk memberi petunjuk, dan kekuatan dalam menghadapi ujian yang diberi. Dan pada yang mengeluh, mereka akan sentiasa merunggut pada kesulitan yang dialaminya. Ada juga akan menyalah diri, tidak kurang menyalahkan orang lain atas apa yang terjadi.

Sememangnya ada insan yang baik, yang menjaga amal ibadah beliau dan tidak ketinggalan insan yang alfa dengan dunia. Kebanyakan masyarakat umum, akan melihat seseorang itu pada zahirnya. Tanggapan demi tanggapan akan keluar di hati dan mulut mereka. Pada yang baik rupa parasnya, pasti mendapat tanggapan yang baik. Pada yang buruk rupa parasnya, pasti mendapat tanggapan yang buruk. Apabila seseorang itu yang melakukan kesilapan, dan ingin kembali ke jalan yang benar, pasti ada yang memandang sinis dan mengutuk mereka. Seolah-olah mereka ini tidak layak untuk bertaubat atau membaiki kehidupan mereka. Apabila mereka berdoa, dia berharap agar Yang Maha Pengasih untuk memakbulkan doa mereka. Tetapi pada yang melihat, mereka akan menganggap doa mereka mustahil untuk dimakbulkan.

Ada doa yang akan dimakbulkan,dan ada doa yang tidak akan dimakbulkan. Bergantung pada niat, kesungguhan dan kesabaran kita dalam bermohon. Lambat atau cepat doa itu dimakbulkan terserah pada Yang Maha Esa. Dan jika dimakbulkan tidak semestinya apa yang kita pinta, tetapi Dia memberi apa yang diperlukan oleh kita. Sesungguhnya Allah itu lagi Maha Mengetahui dan Mengasihi. Wallahualam...

CREW - CREW :
Penulis Skrip
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Pengarah
Mohammad Aminuddin Bin Ahmad

Penolong Pengarah
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Pengurus Produksi
Zata Sabrina Binti Ahmad

Pengurus Lokasi
Dayangku Roshidah

Pelakon
Farah Shuhada Binti Sukhairi

Suara Latar
Abul Hatim Bin Basid

Videographer 1
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Videographer 2
Abul Hatim Bin Basid

Photographer
Mohammad Fahmi Bin Ahmad

Editor
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Artis Storyboard
Mohammad Aminuddin Bin Ahmad

Senireka Grafik
Mohammad Hafiz Bin Ahmad

Pengurus Props & Make-up Artis
Farah Shuhada Binti Sukhairi

Pengurus Pengangkutan
Mohammad Fahmi Bin Ahmad

Sarikata
Ruby Othman

Komposer
Mohammad Aminuddin Bin Ahmad

Pengarang Lagu
Mohammad Fariz Ahmad

Pengarang Lirik
Mohammad Aminuddin Bin Ahmad

Muzik Editor
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Penerbit
Mohammad Fariz Bin Ahmad

Terbitan
Mattmors Production
[endtext]
Apa Komen Anda Tentang Video Ini?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Categories

adab (8) akhlak (2) alquran (36) amerika (1) Anak-anak Islam (15) animasi (32) annisa' (4) arrijal (2) Ashabulukhdud (8) belajar (1) bersyukur (1) budak (2) cinta (16) Convert (10) dakwah (26) doa (5) dokumentari (43) fatiha (1) Fattabiouni (35) Fikir Umat (19) film (32) funny (10) gangster (1) guru (2) haiwan (2) Hasan Al Banna (6) hidayah (8) ibadah (26) ibu (4) iklan (2) ilmuwan islam (3) indonesia (1) iraq (1) islam (93) jihad (17) kaifiat (9) kasih sayang (3) kebahagiaan (5) Kebesaran Allah (65) kehidupan (53) Keindahan (30) keinsafan (25) khilafah (14) kiamat (25) kids (8) kuliyah (30) Langit Ilahi TV (8) mekah (3) motivasi (35) movie (88) mualaf (1) muamalat (8) muhasabah (25) musibah (21) muslimah (22) mutiara kata (6) nasihat (85) nasyid (73) palestin (38) pemuda (7) perpisahan (1) puisi (1) qaradawi (1) ramadhan (16) rasulullah (21) relaks (4) Sahabat (6) saladin (8) sami yusof (1) science (1) si cilik (9) sirah (26) solah (23) Somalia (2) sunnah (1) syahid (1) syaitan (7) tarbiyah (7) taubat (33) tazkirah (35) teknologi (3) teladan (104) thailand (4) tsunami (2) tutorial (2) ummah (47) ustaz azhar idrus (17) yahudi (4) zikir (8) zina (20)